fbpx

Criză de medici. Un manager caută disperat doctori pe Facebook! Ce salariu şi beneficii se oferă

Image
Image

Secţiile de anestezie şi terapie intensivă se confruntă, de ani buni, cu o uriaşă criză de personal, pusă pe seama volumului mare de muncă raportat la salariul oferit şi a atracţiei unor venituri mult mai mari peste hotare pentru specialişti. La Spitalul Județean Tulcea, în speranţa de a depăşi acest impas, conducerea a început să caute personal prin intermediul rețelelor de socializare. 

Se pare că medicii nu vor să muncească în secția de Anestezie-Terapie Intensivă din acest spital, deoarece se lucrează la foc continuu, notează România TV, care arată că, tocmai din cauza volumului de muncă, doi medici şi-au dat demisia recent, ceea ce a dus la adâncirea acestei crize.

Acum managerul unităţii medicale încearcă toate variantele pentru a aduce medici noi, chiar și postări pe Facebook: „În atenția medicilor ATI, Stimați colegi! Vă solicit ajutorul dvs pentru continuarea activității secției ATI din Tulcea. Vă oferim: 1. Spor de 85% 2. Prime lunare prin Consiliul județean Tulcea 3. Cazare 4. Program flexibil 5. Secție ATI dotată corespunzător și colectiv prietenos. Cei interesați mă pot contacta la tel. 0723.217.232.Cu respect, dr. Tudor Năstasescu, manager SJU Tulcea medic primar chirurgie generală”. „Situația este foarte critică. Avem dotări, asistente, locuință de serviciu, program flexibil, să își facă fiecare programul și gărzile cum vor, li se dă de la Consiliul Județean Tulcea și o primă lunară de peste 2000 de lei net… ne mulăm pe cerințele fiecăruia. Mai mult nu știm ce să mai facem“ a declarat managerul Tudor Năstăsescu.

La Spitalul Județean Tulcea, deficitul de personal medical este o problemă veche, dar potrivit managerului, de când au crescut salariile au reușit să mai acopere din posturi și există speranța că schema se va completa.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.