Contracte pentru lucrări în 21 de localități dâmbovițene, în prima etapă a Programului Județean de Dezvoltare

Consiliul Judetean Dambovita a semnat 30 de contracte de finantare pentru proiecte in 21 de localitati din judet
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Programul Județean de Dezvoltare Locală a debutat, în Dâmbovița, cu semnarea a 30 de contracte de finanțare, pentru lucrări în 21 de localități.

Programul, coordonat și implementat de Consiliul Județean Dâmbovița în asociere sau parteneriat cu unitățile administrativ-teritoriale, se va desfășura în perioada 2021 - 2024.

Reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița au anunțat că proiectele depuse de primării se ridică la valoarea totală de 65.218.284 de lei, sumă din care contribuția de la bugetul județului este de 29.094.470 de lei. Diferența, de 36.123.813 de lei, va reprezenta cofinanțare din partea administrațiilor locale.

Lista localităților incluse in prima etapă a PJDL

În această primă etapă au fost semnate contracte de finanțare cu administrațiile locale din Aninoasa, Bucșani, Comișani, Dobra, Doicești, Dragodana, Dragomirești, Hulubești, Lucieni, Ludești, Mănești, Moțăieni, Potlogi, Pucioasa, Raciu, Runcu, Șotânga, Tătărani, Ulmi, Vârfuri și Voinești.

„În cadrul acestui complex program se vor realiza investiții care se adresează nevoilor comunităților locale solicitante, proiectele ale căror contracte de finanțare au fost încheiate astăzi aparținând următoarelor categorii: proiecte de reabilitare, modernizare și întreținere de drumuri - 17, proiecte ce vizează construcția de baze sportive și amenajarea de terenuri de sport - 3, proiecte ce au ca obiectiv general construirea de dispensare medicale - 2, proiecte care au în vedere amenajarea de sisteme de colectare a apei pluviale - 2, proiecte de apă-canal - 1, proiecte pentru construirea de poduri, reabilitarea de centre civice și revitalizarea cinematografelor – 3”, au detaliat reprezentanții CJ Dâmbovița.

 „Aceste prime contracte, semnate astăzi, sunt doar începutul. PJDL este un program care, odată pus în mișcare, va schimba în totalitate fața județului nostru”, a declarat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Întâlnire cu constructorii din județ

Până la demararea efectivă a lucrărilor în cadrul Planului Județean de Dezvoltare Locală, în atenția administrației județene sunt investițiile aflate în derulare. Săptămâna trecută, conducerea CJ Dâmbovița s-a întâlnit cu reprezentanţii constructorilor care desfăşoară activităţi în domeniul modernizării şi reparaţiilor infrastructurii rutiere din județ, în cadrul asocierilor cu unitățile administrativ-teritoriale unde CJD este parte contractantă. „Eu nu voi tolera ca aceste investiții să nu fie derulate în mod corespunzător. Dacă întâmpinați blocaje, vă rog să îmi comunicați pentru a identifica cele mai bune soluții, pentru rezolvarea situațiilor apărute. Aveți termene, vă rog să vă faceți treaba la timp. Fac apel la primari să nu mai prelungească niciun contract. CJD își rezervă dreptul ca pentru firmele executante care nu respectă clauzele contractuale, să emită certificate de recomandare cu privire la modul în care vă îndepliniți atribuțiile. Instituția noastră și-a onorat în totalitate obligațiile financiare în privința decontărilor, toate facturile emise în baza producției executate fiind onorate cu celeritate. Apucați-vă de treabă, avem bani alocați, iar vremea permite să se lucreze. Mai avem doar trei luni în care putem lucra. Voi continua să inspectez modul în care se derulează lucrările”, a avertizat Corneliu Ștefan.

Din această săptămână, conducerea CJD începe și vizitele în teren.

 

Image