fbpx

Drumul de pe malul stâng al Lacului Bolboci trece în administrarea comunei Moroeni

Drumul de pe malul stâng al Lacului Bolboci trece în administrarea comunei Moroeni

Image
Image

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, hotărârea prin care drumul de pe malul stâng al Lacului Bolboci și terenurile aferente, aparținând Romsilva, trece în domeniul public al comunei Moroeni.

 

“Se aprobă trecerea, cu titlu gratuit, a drumurilor forestiere, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 2, din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva în domeniul public al comunei Moroeni, județul Dâmbovița, în vederea dezvoltării și modernizării infrastructurii forestiere.

Se aprobă trecerea, cu titlu gratuit, a terenurilor aferente drumurilor forestiere prevăzute la art. 2, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 3, din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva în domeniul public al comunei Moroeni, județul Dâmbovița”, prevede hotărârea de Guvern.

Documentul stabilește că predarea se face în termen de 30 de zile.

Conform anexelor, hotărârea se referă la drumul forestier Bolboci – Mal Stâng (7,425 km), drumul forestier Bolboci (0,102 km) și un drum auto forestier din zona Bolboci (0,949 km).

Modificarea permite intervențiile pentru modernizare și deszăpezire

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, consider că hotărârea adoptată de Guvern rezolvă, în sfârșit, “una dintre cele mai presante probleme din zona montană a județului Dâmbovița”.

“Datorită demersurilor făcute în ultima perioadă, drumul care coboară din Bucegi pe partea stângă a Lacului Bolboci și care asigură legătura platoului montan Peștera-Padina cu restul județului a intrat în patrimoniul public al comunei Moroeni. În cel mai scurt timp, între Primăria Moroeni și Consiliul Judeţean Dâmboviţa se va încheia un protocol de colaborare, astfel încât administrația județului să poată interveni pe acest drum cu lucrări de modernizare  și reparații, dar, ceea ce este foarte important pentru turismul dâmbovițean, să putem executa lucrări de deszăpezire pe tot parcursul sezonului rece.

Nu în ultimul rând, este și o premieră! Încă de la apariția sa în rețeaua montană, drumul de care vorbim, cu o lungime de peste 8 km, nu a aparținut din punctul de vedere al administrării nici Consiliului Judeţean Dâmbovița, nici Primăriei Moroeni. În sfârșit, acesta intră în domeniul public al unei unități administrativ-teritoriale dâmbovițene”, a explicat Ștefan.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.