fbpx

Focar de salmoneloză confirmat în Dâmbovița. 48.000 de păsări vor fi sacrificate

Focar de salmoneloză confirmat în Dâmbovița. 48.000 de păsări vor fi sacrificate

Image
Image

Un focar de salmoneloză a fost confirmat, în Dâmbovița, la o fermă de găini din comuna Valea Mare. Centrul Local de Combatere a Bolilor Dâmbovița s-a întrunit astăzi în ședință extraordinară, pentru a decide măsurile care trebuie luate în acest caz.

„La acest moment, reprezentați ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița realizează ancheta epidemiologică, fiind identificate în cadrul societăţii comerciale 48.000 de păsări și 400.000 de ouă.

Întrucât s-a stabilit că tipul de boală este din categoria celor majore, cu transmitere către om atât prin consumul de carne cât și de ouă, în cadrul ședinței de astăzi a fost propusă ca măsură de ecarisare a păsărilor incinerarea într-o unitate autorizată sanitar-veterinar, în conformitate cu Regulamentul CE 1069/2009 de stabilire a unor norme sanitare privind subprodusele de origine animală și produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman și de abrogare a Regulamentului (CE) nr.1774/2002 (Regulament privind subprodusele de origine animală) sau de sacrificare într-un abator autorizat sanitar-veterinar, cu respectarea tuturor reglementărilor în vigoare”, a informat Prefectura Dâmbovița.

Foto cu caracter ilustrativ

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.