fbpx

Focare noi de pestă porcină africană în patru localități din Dâmbovița

Image
Image

Prefectura Dâmbovița a anunțat, la finalul săptămânii trecute, confirmarea mai multor focare noi de pestă porcină africană.

Centrul  Local de Combatere a Bolilor din județul Dâmbovița s-a întrunit vineri dimineață, pentru a stabili măsurile care trebuie adoptate ca urmare a confirmării apariției virusului de pestă porcină africană în județul Dâmbovița, în mai multe gospodării din Ungureni - comuna Corbii Mari, Dobra - comuna Dobra, Miulești - comuna Odobești și Perșinari - comuna Perșinari.

Prefectura Dâmbovița a anunțat că s-a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăriile afectate, urmând a se continua supravegherea clinică și catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul celor patru localități și s-au stabilit zonele de restricție (zona de protecție și zona de supraveghere) în jurul focarelor.”

Citiți și: Toate focarele de pestă porcină din gospodăriile din Prahova au fost lichidate. Ce urmează acum

Cea mai recentă situație privind focarele de PPA, prezentată de ANSVSA, datează din 30 octombrie. În acel document, Dâmbovița figura cu patru focare în gospodării și 40 de cazuri la mistreți, după ce, de-a lungul vremii, în județ au fost stinse 41 de focare, dintre care unul într-o exploatație de tip A și unul într-o exploatație comercială.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.