fbpx

FOTO - Piața 1 Mai din Târgoviște, închisă temporar în urma unui control al ANPC. Cum arată acum zona

FOTO - Piața 1 Mai din Târgoviște, închisă temporar în urma unui control al ANPC. Cum arată acum zona

Image
Image

Reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Dâmbovița, sub coordonarea Președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, au verificat zilele trecute modul în care comercianții îndeplinesc prevederile ordonanțelor militare adoptate până în acest moment, menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, precum și felul în care sunt respectate drepturile consumatorilor, în piețele din județ.

"Existența mai multor nereguli care contravin atât legislației în vigoare, proprie domeniului, cât și prevederilor Ordonanțelor militare adoptate, au determinat reprezentanții ANPC să dispună măsura opririi temporare a activității, până la remedierea deficiențelor a Pieței Agroalimentare 1 Mai, din Târgoviște, operatorului economic care o are în administrare fiindu-i aplicată și o amendă contravențională în valoare de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare nr. 3/2020 și nr. 10/2020 (nu au fost implementate măsurile de distanțare socială, culoarele dintre tarabe neavând lățimea prevăzută de aceasta, prezența pavimentului neigienizat și cu plăci lipsă, lipsa afișării prevederilor speciale legate de accesul prioritar al persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, în intervalul orar prevăzut în Ordonanțele militare). Totodată, în urma verificărilor realizate la Piața Bucegi, din Târgoviște, operatorul economic care o administrează a fost sancționat cu o amendă contravențională în valoare de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare nr. 3/2020 și nr. 10/2020 (nu au fost implementate măsurile de distanțare socială, culoarele dintre tarabe neavând lățimea prevăzută de aceasta și lipsa afișării prevederilor speciale legate de accesul prioritar al persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, în intervalul orar prevăzut în Ordonanțele militare)", au informat reprezentanții ANPC.

Foto: ANPC

În urma controalelor efectuate asupra agenților economici care comercializau diverse produse alimentare în piețe, doi producători au primit avertisment pentru nerespectarea condițiilor de expunere a mărfurilor la comercializare și un agent economic a fost sancționat cu o amendă contravențională în valoare de 5.000 lei, pentru comercializare de produse alimentare cu data limită de consum depășită și fără elemente de identificare și caracterizare, dispunându-se, totodată și măsura complementară de oprire definitivă de la comercializare a produselor neconforme.

Piața 1 Mai din Târgoviște a fost redeschisă miercuri dimineață, în urma verificării, de către comisarii CJPC Dâmbovița, a remedierii abaterilor constatate în timpul controlului. Primarul municipiului, Cristian Stan, a anunțat că aici au avut loc intervenții pentru dezinfecție și igienizare.

Foto: Cristian Stan

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.