Investiție de 8,4 milioane de lei în sistemul de iluminat public din orașaul Pucioasa. Administrația locală a semnat contractul de finanțare din fonduri europene

Investiție de 8,4 milioane de lei în sistemul de iluminat public din orașaul Pucioasa. Administrația locală a semnat contractul de finanțare din fonduri europene
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primăria Pucioasa va implementa, cu o finanțare considerabilă din fonduri europene, proiectul „Sistem de iluminat eficient în orașul Pucioasa”, o investiție de peste 8,4 milioane de lei care va fi finalizată cel târziu la sfârșitul anului viitor.

Contractul de finanțare semnat cu ADR Sud Muntenia prevede o contribuție peste 7 milioane de lei din Fondul European de Dezvoltare Regională. Proiectul va beneficia de aproximativv un milion de lei de la bugetul de stat, în timp ce cofinanțarea beneficiarului va fi de aproximativ 168.000 de lei.

"Aplicația vizează creșterea eficienței energetice a iluminatului public din stațiunea balneoclimaterică Pucioasa, prin înlocuirea sistemului de iluminat degradat cu corpuri de iluminat tip LED și implementarea unui sistem inteligent de telegestiune. Grație acestor măsuri, consumul anual de energie primară în iluminatul public va scădea, emisia de gaze cu efect de seră va fi considerabil diminuată, locuitorii orașului beneficiind astfel de un sistem de iluminat public modernizat", spun reprezentanții ADR Sud Muntenia.

Pentru acest proiect, administrația locală a accesat finanțare nerambursabilă prin Regio (Programul Operațional Regional 2014-2020), în cadrul Axei prioritare 3 - „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de investiții 3.1 – „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”, Operațiunea C – Iluminat public.

Proiectul are o perioadă de implementare de 48 de luni, în intervalul 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2021.

ADR Sud Muntenia a anunțat, cu prilejul semnării contractului de finanțare pentru sistemul de iluminat public din orașul Pucoasa,că, la nivelul județului Dâmbovița, solicitanții de fonduri Regio au depus 218 de aplicații, având o valoare solicitată de peste 1,6 miliarde de lei. Dintre acestea, cele 14 cereri de finanțare înregistrate la nivelul Axei prioritare 3 au o valoare la solicitare de peste 160 de milioane de lei.

 

Image