fbpx

Lucrările la Cinematograful “Independența” se vor încheia în februarie

Lucrările la Cinematograful “Independența” se vor încheia în februarie

Image
Image

Modernizarea Cinematografului “Independența” se apropie de final. Autoritățile locale se așteaptă ca obiectivul să fie gata în această lună.

“Cinematograful «Independența», gata luna viitoare (februarie - n.r.), iar orașul nostru va avea, după mult timp, o sală multifuncțională modernă, cu o capacitate de aproximativ 500 de locuri și cu multiple posibilități de întrebuințare!  A început deja montarea ecranului de proiecție, s-a făcut racordarea la utilități și se lucrează la finisaje!” a anunțat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

Șantierul a început în toamna lui 2019, proiectul fiind finanțat în mare parte prin Compania Națională de Investiții. Valoarea estimată a lucrărilor s-a ridicat la 5,43 de milioane de lei, conform anunțului publicat în SICAP de CNI.

Proiectul a prevăzut transformarea cinematografului într-o sală multifuncțională în care să fie găzduite proiecții, dar și evenimente artistice și culturale.

Cinematograful a fost construit în anii '70 și a fost cea mai mare sală de proiecţie filme din Târgovişte. Odinioară una dintre clădirile emblematice ale orașului, cinematograful a fost închis în toamna lui 2009 și, de atunci, clădirea s-a degradat într-un ritm accelerat, transformându-se într-o ruină.

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.