fbpx

Măsuri fără precedent în cinci localități dâmbovițene vizitate constant de urși

Măsuri fără precedent în cinci localități dâmbovițene vizitate constant de urși

Image
Image

Prefectura Dâmbovița a anunțat, miercuri, cele mai noi măsuri adoptate în contextul în care noi sesizări au fost formulate, în ultimele zile, cu privire la prezența urșilor în Fieni, Pietroșița, Moroeni, Doicești și Runcu

“Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița a direcționat efective de jandarmi pentru a acorda sprijin populației și pentru a evalua situația la fața locului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița a acționat în sprijinul jandarmilor dâmbovițeni, prin asigurarea cu un echipaj de prim ajutor. Totodată, au fost transmise mesaje Ro-Alert prin care au fost atenționați cetățenii din zonele amintite cu privire la prezența animalelor sălbatice și recomandări pentru evitarea unor situații de risc.

Precizăm că nu au fost primite, până la acest moment, informări de la nivelul UAT-urilor, prin care să fie semnalate incidente sau să fie înregistrate pagube materiale, nivelul de risc fiind unul redus la nivelul celor cinci UAT-uri, în conformitate cu procedura menționată”, a transmis Prefectura Dâmbovița.

Tot astăzi, autoritățile județene au trimis către primarii din localitățile afectate și o adresă în care au fost reiterate obligațiile pe care le au, în conformitate Procedura privind modul de acţiune a instituţiilor responsabile în gestionarea incidentelor și  situaţiilor de urgenţă generate de animalele sălbatice la nivelul județului Dâmbovița.

“În perioada următoare CJSU Dâmbovița va fi convocat în ședință extraordinară pentru o nouă evaluare a situației generată de apariția unor animale sălbatice (urs) din ultima perioadă, precum și pentru analizarea evenimentelor înregistrate ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase în județul Dâmbovița”, a mai anunțat Prefectura Dâmbovița.

Foto cu caracter ilustrativ

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.