fbpx

O clădire din Târgoviște, neutilizată de câțiva ani, va fi transformată în centru social

O clădire din Târgoviște, neutilizată de câțiva ani, va fi transformată în centru social

Image
Image

Administrația locală din Târgoviște continuă, cu un nou proiect, transformarea spațiilor abandonate în centre funcționale care să furnizeze servicii sociale pentru locuitorii din municipiu. Cea mai nouă inițiativă are în prim plan un imobil de pe str. Petru Cercel.

Clădirea situată în zona intersecției cu Bd. I. C Brătianu va intra în sistemul de asistență socială, prin „Amenajarea unui centru social integrat pentru persoane vârstnice si a unei cantine de ajutor social”, proiect ce urmează a fi derulat din fonduri europene.

“Valoarea investiției este de peste 4.000.000 lei, iar cea mai mare parte a finanțării este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, în cadrul Axei Prioritare 9 - «Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1. – Dezvoltare Locală sub Responsabilitatea Comunității (DLRC)». În acest fel, o clădire acum neutilizată, rămasă în conservare din 2008, va beneficia de o investiție substanțiala și va căpăta o destinație concretă, adaptată necesităților de asistență socială din municipiul Târgoviște”, a declarat primarul Cristian Stan.

Așa cum spunea, proiectele de acest fel sunt deja inițiative obișnuite la Târgoviște, începând de la reabilitarea și inaugurarea cinematografului Independența la transformarea unor foste puncte termice în centre sociale.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.