fbpx

Peștera Ialomicioarei a fost redeschisă. În zona afectată de viitură au început lucrările

Peștera Ialomicioarei a fost redeschisă. În zona afectată de viitură au început lucrările

Image
Image

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat măsurile luate în ultimele două zile în Bucegi, după viitura care a afectat mai multe trasee și DJ 714 – Transbucegi.

 

"Se ajunge în cele mai bune condiții în Platoul Padina pe drumul de pe partea dreaptă a Lacului Bolboci. Și încă o veste bună! Peștera Ialomiței a fost redeschisă. Apele s-au retras, iar totul a revenit la normal", a anunțat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Acesta a precizat că au fost luate deja măsuri pentru începerea lucrărilor în zona afectată de viitura de acum două zile: “Am adus în munte proiectanții care vor înainta soluția tehnică pentru refacerea drumului distrus de debitul mare al Ialomiței din zona Cheile Tătarului. În cel mai scurt timp, vreau să începem lucrările la drumul și podurile afectate de apele râului Ialomița care, din spusele specialiștilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona respectivă. În primă fază, trebuie reparate apărările de mal și racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile și materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundațiilor. În urma acestor lucrări, se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului și a întregului sistem rutier. De asemenea, vreau să vă anunț că, în mai puțin de 24 de ore de la viiturile de ieri-noapte, am redat circulației podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele, dar am redeschis și Peștera Ialomiței.”

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.