fbpx

Percheziții în Dâmbovița, într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism

Image
Image

Procurorii DIICOT și ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, săptămâna trecută, 12 percheziţii domiciliare  pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Dâmboviţa şi Călăraşi, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism,violare de domiciliu şi lipsire de libertate.

Anchetatorii au comunicat că, în februarie 2018, șase persoane, care au calitate de suspecți, au constituit un grup infracțional organizat, la care, în perioada august 2018 – aprilie 2019, au aderat și alți cinci indivizi, scopul fiind traficul de minori, traficul de persoane și proxenetismul.

"Sub coordonarea liderului grupării, membrii grupului au recrutat mai multe persoane de sex feminin, minore și majore, cu scopul de a le exploata sexual, prin obligare la practicarea prostituției, le-au adăpostit în apartamente închiriate pe raza municipiului București şi le-au înlesnit acestora activitatea de prostituţie, prin gestionarea unor conturi pe site-uri de profil,   obținând sume de bani de pe urma practicării prostituției", au descris procurorii.

O situație aparte este cea a unei minore care ar fi fost recuperată cu violență și pusă din nou să se prostitueze. "În luna mai 2018, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla o persoană vătămată minoră,  liderul grupării a recrutat-o pe aceasta cu scopul de a o exploata sexual, iar în perioada mai 2018 – 19 septembrie 2018, a adăpostit-o pe victimă  în apartamente situate în zona Dristor și în zona Unirii din municipiul București. La data de 26.09.2018, în jurul orei 23:30, liderul grupului împreună cu alte persoane, au pătruns, fără drept, prin efracție, distrugând mânerul ușii de acces, într-un apartament situat pe raza sectorului 2 din municipiul Bucureşti, unde locuia victima minoră împreună cu alte două  persoane vătămate majore. S-a reţinut faptul că membrii grupului au lovit-o, în zona capului, cu un pistol, pe una dintre persoanele vătămate majore, iar pe victima minoră au luat-o cu forța și au introdus-o într-o dubă transportând-o spre o locaţie în care a fost lipsită de libertate. Scopul urmărit a fost acela  de a o recupera pe minoră, în vederea continuării exploatării acesteia prin obligarea la practicarea prostituției", au mai constatat procurorii.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate trei pistoale tip airsoft utilizate de către suspecţi  pentru intimidarea victimelor si persoanelor cu care se aflau in conflict, arme albe tip macete, cuţite si bastoane telescopice.

12 persoane au fost conduse la audieri în urma perchezițiilor realizate cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei “Vlad Ţepeş” și ai echipelor BCCO din București, Dâmbovița și Călărași.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.