fbpx

CORONAVIRUS PRAHOVA: Patru decese înregistrate în ultimele 24 de ore

CORONAVIRUS PRAHOVA: Patru decese înregistrate în ultimele 24 de ore

Image
Image

Până astazi, 2 august 2020, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 2097 de persoane. 241 au fost declarate vindecate și externate, iar 87 au decedat.
Ultimele decese au fost înregistrate în cazul a trei persoane de sex masculin, cu vârstele de 54, 60, 66 de ani bărbat și a unei femei, în vârstă de 62 de ani. Toți cei patru aveau comorbidități.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 25 de pacienți, dintre care 14 sunt ventilați.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 922 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alți 922 cetățeni au fost legitimați, iar 535 auto au fost oprite în trafic în vederea verificărilor specifice contextului. Au fost controlate și 147 de societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 272 de sancțiuni (126 dintre ele în baza Legii 61/1991, 76 pentru fapte de natură economică în context COVID, 70 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, conform Legii nr. 55/2020).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 68920 lei.

Începând de astăzi, 2 august 2020, intră în vigoare Hotărârea nr. 38/2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Aceasta prevede limitarea programului de funcționare al teraselor, barurilor, operatorilor de jocuri de noroc și altora asemenea, cu scopul limitării răspândirii noului tip de coronavirus (COVID-19) în mai multe județe, inclusiv PRAHOVA, și municipiul București.

Măsura se aplică pe toată durata stării de alertă și se înscrie în seria acțiunilor proactive luate de autorităţi pentru protecția sanitară a persoanelor.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE - 0800.800.358.

Imagine cu caracter ilustrativ, romania.europalibera.org.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.