Deputat de Prahova chemat în instanţă de o primărie: "Să îşi ceară scuze public"

Deputat de Prahova chemat în instanţă de o primărie: "Să îşi ceară scuze public"
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Conducerea Primăriei Floreşti a intentat un proces în instanţă împotriva deputatului PPU-SL Graţiela Gavrilescu, fost vicepremier. Instituţia condusă de liberalul Eugen David susţine, în documentele depuse la instanţă, că parlamentarul nu a sprijinit demersurile administraţiei locale şi a avut o "atitudine discreţionară şi discriminatorie", argumentând că, în perioada în care Gavrilescu făcea parte din Guvern, alte localităţi vecine au beneficiat de fonduri substanţiale.

Prin acest demers, Primăria Floreşti îi cere Graţielei Gavrilescu să îşi ceară scuze public pentru faptul că, în viziunea administraţiei locale, a favorizat alte localităţi din zonă. Într-o scrisoare distribuită prin comună, primarul Eugen David aminteşte că Graţiela Gavrilescu a fost aleasă deputat în această zonă a judeţului la alegerile uninominale din 2008 şi 2012, iar în 2016, când s-a revenit la votul pe listă, a câştigat un nou mandat de parlamentar de Prahova. De altfel, timp de mai mulţi ani, cei doi au avut o relaţie foarte bună, încheiată cam prin perioada în care Gavrilescu a plecat din PNL şi a participat la crearea ALDE.

"Stimați locuitori ai comunei Florești, vă anunț că am solicitat Instanței să o oblige pe Gavrilescu Leocadia Grațiela, deputat și fost vicepremier în Guvernul Dăncilă, să își ceară scuze public pentru că nu ne-a susținut în demersurile pentru alocarea de fonduri pentru localitatea noastră. Gavrilescu Leocadia Grațiela a fost aleasă deputat și cu votul dumneavoastră. În ciuda acestui fapt, nu ne-a sprijinit în activitatea noastră ba, mai mult, și-a permis să ne critice și să ne vorbească de rău. «Nu ajuta, critică și pune piedici», aceasta pare să fie deviza celei care a fost numărul doi în Guvernul Dăncilă!", reclamă primarul din Floreşti.

"De exemplu, sensul giratoriu de la Călinești este de trei ori mai mare decât cel din comuna Măgureni, dar a costat de trei ori mai puțin! De ce? Pentru că acolo au lucrat oamenii trimiși de Gavrilescu Leocadia Grațiela! Aștept cu încredere decizia Instanței și îmi doresc ca scuzele pe care le va prezenta Gavrilescu Leocadia Grațiela să se constituie într-o reparație morală față de dumneavoastră, locuitorii comunei Florești!", se încheie mesajul.
 
În motivarea depusă la instanţă, reclamantul spune că Graţiela Gavrilescu a avut o atitudine discriminatorie, în sensul că "pentru anumite localităţi precum Măgureni, Băicoi, Scorţeni etc. a făcut demersuri pentru alocarea de zeci de milioane de lei de-a lungul anilor, în timp ce localitatea Floreşti nu a primit nicio sumă de bani ca urmare a activităţii sale de deputat". "Considerăm că pârâta nu a reprezentat şi nu reprezintă interesele cetăţenilor comunei Floreşti, nu a făcut minime diligenţe pentru a-şi îndeplini cu bună-credinţă şi implicare mandatul obţinut prin votul cetăţenilor", se mai arată în motivarea acţiunii depuse de Primăria Floreşti.

Image