fbpx

Organizaţia ALDE Dolj a fost dizolvată. Scrisoare revoltată transmisă lui Tăriceanu

Image
Image

ALDE Dolj i-a transmis o scrisoare deschisă lui Călin Popescu Tăriceanu, în care îi solicită să anuleze decizia de dizolvare a filialei și să îl demită pe Daniel Chițoiu. Organizația îi reproșează lui Tăriceanu, în comunicatul trimis, că a ales tranzacționismul în loc de liberalism.

Reacția vine în contextul în care Biroul Politic Executiv a decis dizolvarea filialei ALDE Dolj.

„Noi, vicepreședinți și membri ai Biroului Politic Teritorial ALDE Dolj, președinți ai organizațiilor locale,primari, viceprimari, Consilieri municipali și locali, lideri ai OFLDE Dolj și TLDE Dolj, 
Vă scriem aceste rânduri dezamăgiți și revoltați. Dezamăgiți de modul în care ne-ați înșelat așteptările și în care lăsați să fie călcate în picioare toate eforturile și resursele pe care vi le-am alocat, cu devotament și încredere, în toți acești ani. Revoltați de modul în care încercați să anihilați munca noastră de a clădi o organizație care a trecut pragul electoral la toate confruntările în ultimii trei ani. (...) Cum poate un om cu profilul dumneavoastră politic să accepte ca un funcționar de partid -l-am numit pe dl. Chițoiu- să dizolve dintr-un condei o întreagă organizație cu mii se membrii și alte mii de simpatizanți", se arată în scrisoarea deschisă.

"Cum puteți să mai spuneți românilor că sunteți apărătorul drepturilor și libertăților când, în partidul pe care îl conduceți, dreptul la opinie și libertate de exprimare sunt sancționate drastic cu exluderi, radieri și dizolvări? Când, în sfidarea oricăror norme democratice minimale nu acceptați ca aleșii partidului, cei care au un alt punct de vedere, să și-l apere în instanțele partidului? Cum puteți să țineți în brațe niște oameni care nu au produs performanțe de când sunt în partid și să dați afară pe cei care au dovedit, prin rezultate, fidelitatea față de partid și l-au construit de la zero, ducându-l în Parlament? Suntem în 2019, domnule Tăriceanu, nu în 1989! Avem o lege a partidelor politice care trebuie respectată, avem un Statut pe care nu aveți dreptul să vă ștergeți picioarele. Dorința și interesul personal al liderilor de partide nu trebuie să mai țină loc de reguli, legi și statute! Democrația de laborator nu e democrație. Nu suntem argați pe moșia unui lideri, indiferent de numele săi! Am vrut un parteneriat cu dumneavoastră, nu o relație de tip pălmași-boier! V-am primit de atâtea ori cu simpatie și încredere la Craiova. De ce nu veniți dumneavoastră să dizolvați la fața locului organizația, pentru a vedea reacția oamenilor? Vă vom primi așa cum se cuvine!... De ce nu veniți dumneavoastră de mână cu noul președinte al oraganizației să ni-l impuneți? Ați avut măcar curiozitatea, așa cum făceați cândva, să aflați cine este persoana care vă este prezentată ca soluția pentru funcțua de președinte al Dolj? Aceasta este democrația internă într-un partid liberal de secol 21, domnule Tăriceanu? Chiar v-ați pierdut de tot onoarea și busola politică?", i se mai reproşează preşedintelui ALDE, în scrisoarea deschisă citată de Digi 24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.