DIICOT: Alexandra a fost ucisă joi, în jurul orei 12.00. Trupul fetei a fost incinerat

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Procurorul șef aadjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, a dezvăluit, duminică seară, detalii cutremurătoare din ancheta privind crimele de la Caracal, rezultate chiar din mărturia lui Gheroghe Dincă, bărrbatul care ieri a recunoscut uciderea Luizei și a Alexandrei.

Fata de 15 ani, ultima lui victimă, ar fi fost omorâtă la scurt timp după ce a sunat la 112, tocmai pentru că ar fi fost surprinsă cu telefonul în mână. "În urma percheziţiei efectuate la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, în cenuşa aflată într-un butoi metalic, au fost identificate, prin cernere, mai multe fragmente de oase calcinate şi dinţi de natură umană. Alături de aceste fragmente au fost găsite trei inele, un lănţişor, alte două fragmente de lănţişoare, o bucată metalică de formă dreptunghiulară, precum şi o bucată similară unei monturi de inel, ce prezentau urme de ardere. În autoturismul inculpatului a fost găsit, de asemenea, un cercel. Aceste bijuterii au fost recunoscute de mama minorei ca aparţinând fiicei sale. În această seară (duminică - n.r.), Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a transmis raportul privind expertiza genetică judiciară parţială din care reiese că la locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei, cât şi al inculpatului. În cadrul audierilor, inculpatul a recunoscut că a ucis victima la data de 25 iulie 2019, în jurul orei 12:00, la domiciliul său şi ulterior i-a incinerat corpul. Inculpatul a declarat că a agresat-o, suprimându-i viaţa, atunci când a surprins-o cu telefonul în mână”, a precizat procurorul şef adjunct al DIICOT.

Hosu a spus că individul ar fi acționat la fel și în cazul Luizei, tânăra de 19 ani ucisă în aprilie. „Există indicii că inculpatul a săvârşit acelaşi gen de infracţiuni şi urmează să ofere detalii în cadrul audierilor reluate de colegii mei acum, la ora 20:00. Subliniez efortul comun al procurorilor şi poliţiştilor, care a fost unul considerabil în stabilirea adevărului judiciar”, a spus magistratul.

Hosu a mai anunțat, duminică seară, și că, în lumina noilor informații, „s-a dispus extinderea acţiunii penale faţă de inculpatul Dincă Gheorghe şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, constând în aceea că la data de 25 iulie 2019 în jurul orelor 12, la domiciliul său din municipiul Caracal, ar fi ucis-o pe minora în vârstă de 15 ani pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase la domiciliul său şi o violase. În cauză există elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de minori, respectiv în recrutarea, transportarea şi adăpostirea minorei, prin constrângere, răpire şi profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra, dată fiind starea vădită de vulnerabilitate. Vă rog să aveţi în vedere că inculpatul este o persoană cu o constituţie fizică masivă în faţa căruia o minoră de 15 ani nu a avut practic nicio şansă să se apere, totul în scopul exploatării sale sexuale”, a declarat procurorul şef adjunct al DIICOT.

Hosu a spus că deocamdată nu esită informații conform cărora ar exista și alte victime.

 

 

 

Image