fbpx

Incercări de scoatere ilegală din țară a unor minori descoperite la Vama Nădlac

Incercări de scoatere ilegală din țară a unor minori descoperite la Vama Nădlac

Image
Image

Potrivit unui comunicat de presă poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - judeţul Arad au depistat o femeie, cetăţean român, care a încercat să-şi scoată ilegal din ţară fiica, în vârstă de 15 ani. Copila a fost decoperită ascunsă în compartimentul marfă al unei autoutilitare.

Luni, 18.02.2020, în jurul orei 16.30, la P.T.F Nădlac II - Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un bărbat, la volanul unei autoutilitare marca Mercedes-Sprinter, înmatriculată în România, alături de care călătoreau mai multe persoane.

În momentul controlului mijlocului de transport, a fost descoperită ascunsă, printre bagaje, tânăra de 15 ani.

Mama minorei a declarat că a recurs la această metodă pentru că nu deţinea procură notarială din partea tatălui pentru a călători cu minora în afara ţării. Călătoria celor două persoane, mama și fiică, a fost întreruptă. Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

O jumătate de oră mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară o femeie, cetăţean român, în vârstă de 37 de ani, care călătorea ca pasager într-un autocar înmatriculat în România. Aceasta era însoţită de fiul ei, tot cetăţean român, în vârstă de 17 ani, ambii cu domiciliul pe raza judeţului Argeş.

La controlul de frontieră, femeia a prezentat pentru minor o procură notarială care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice, aceasta fiind falsă. Femeia a declarat că a primit procura notarială de la tatăl minorului, neştiind că este falsă.

Și călătoria acestor două persoane a fost întreruptă, acum efectuându-se cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, precum şi participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.