DN57 rămâne închis mai multe săptămâni, din cauza căderilor de stânci de pe versanți

dn57 inchis
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

DRPD Timișoara a anunțat, vineri dimineață, că traficul rutier nu poate fi reluat pe DN57, în zona afectată, acum două zile, de căderile de stânci. Până la remedierea situației, circulația este deviată pe rute ocolitoare.
 
"Până în a doua jumătate a lunii februarie, traficul pe DN 57, în zona Berzasca, limita jud. Caraș-Severin cu jud. Mehedinți, rămâne închis. Decizia a fost luată de o comisie de experți tehnici, formată din proiectant, beneficiar și consultant. Ca urmare a inspecției tehnice, s-a constatat că fenomenul de instabilitate a versantului este activ și nu sunt îndeplinite condițiile pentru desfășurarea în siguranță a traficului rutier, fiind exclusă posibilitatea deschiderii circulației rutiere.
 
 
Săptămâna viitoare, versantul va fi escaladat de alpiniști care vor verifica blocurile de stâncă și vor executa lucrări de ranguire. Vor continua astfel, imediat ce condițiile meteorologie vor permite, lucrările de curățare a materialului aflat în echilibru precar. În etapa următoare, se vor executa și operațiuni pentru derocarea blocurilor cu risc iminent de prăbușire sau puternic fisurate.
 
În zona afectată de căderile de roci de zilele trecute de pe DN 57 la km 65+200 este în curs o lucrare de stabilizare și consolidare a versanților, iar antreprenorul are obligația de a interveni, în regim de urgență, de fiecare dată când se constată o calamitate sau condiții fizice adverse, naturale sau artificiale.
Toate măsurile sunt luate pentru ca traficul să fie reluat în condiții de siguranță.
 
Până la anunțarea unor noi măsuri, se va circula deviat pe ruta anunțată anterior: DN 6 Orșova – DN 6 - DN 57B - Oravița - DN 57 - Moldova Nouă", a informat DRPD Timișoara.
 
Același fenomen a blocat circulația, în această dimineață, și pe DN7C-Transfăgărășan.
 
 
 
 

Image