fbpx

Acuzații la adresa cadrelor medicale de la Vulcan. Conducerea unității medicale face o cercetare preliminară

Acuzații la adresa cadrelor medicale de la Vulcan. Conducerea unității medicale face o cercetare preliminară

Image
Image

 Un bebeluș internat pe secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Vulcan a plecat acasă cu o mânuță roșie, umflată și de pe care pielea se exfoliază. Mama copilului afirmă că timp de o săptămână nimeni nu i-a verificat branula, deși în săptămâna în care a stat cu copilul în spital a tot cerut acest lucru.

Potrivit Gazeta de Dimineață, mama susține că bebelușul a fost internat pe secția Pediatrie a Spitalului Municipal Vulcan, după ce fetița a răcit. Pentru tratament a fost nevoie ca bebelușului să-i fie montată o branulă, operație care nu a reușit din prima. Respectivul dispozitiv medical a fost fixat cu un leucoplast.

”Pe exterior, la pansament, nu se vedea nici sânge, nimic, părea în regulă. Dar fetița plângea, ea nu plânge de obicei. Am tot rugat să i se verifice branula. Mi s-a spus că atâta timp cât curge medicamentul e totul ok”, a declarat mama bebelușului.

Miercuri, când fetița era pregătită de externare a venit momentul în care s-a dat branula jos. Mama copilei afirmă că branula a fost scoasă de femeia de serviciu, nu de vreo asistentă. Atunci e momentul în care a fost observată alergia.

”A venit femeia de serviciu și i-a dat branula jos. Când am văzut mânuța am început să plâng și am țipat. Am chemat asistenta și nu a vrut să vină. Abia când a venit soțul meu a venit și doamna doctor. Mi-au spus că e alergie la leucoplast și că eu trebuia să știu că este alergică. De unde să știu acest lucru”, spune mama bebelușului.

Conform acesteia, medicul i-a transmis că trebuie să folosească cremă de gălbenele pentru zona afectată de alergie și că va trece de la sine.

Potrivit sursei citate, directorul unității medicale din Vulcan, medicul Cătălin Popa, a declarat că începe o cercetare preliminară pentru a vedea modul în care personalul medical și-a îndeplinit atribuțiile. Tot personalul de pe secția Pediatrie, cel care a intrat în contact cu bebelușul, va trebui să dea explicații.

Popa afirmă însă că la acest moment părinții copilului nu au depus nicio plângere, nicio reclamație.

Sursă foto Gazeta de Dimineață.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.