Mii de peşti găsiţi morţi pe râul Jiul de Vest! Autorităţile susţin că încă n-au găsit cauza

pesti morti raul jiu
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Descoperirea unor peşti morţi, în cel puţin două zile, pare să uluiască autorităţile, care încă n-au descoperit cauza, la peste două săptămâni de la prima sesizare. Garda de Mediu spune că nu s-a găsit o sursă de poluare.

Mii de peşti au murit în râul Jiul de Vest în zona localităţii Aninoasa, în urmă cu aproximativ două săptămâni. La acea dată, autorităţile de mediu, specialişti de la Apele Române şi la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor hunedoara(DSVSA) au efectuat verificări în teren pentru a putea determina cauza producerii acestui dezastru, arată site-ul servuspress.ro, care mai notează că au trecut două săptămâni de la acest moment, iar cauza rămâne, în continuare, necunoscută.

„Din păcate, încă nu avem un răspuns concret cu privire la cauza producerii decesului peștilor din Jiul de Vest. Cert este că noi joi seara noi am fost anunțați cu privire la prezența unor pești morți pe luciul apei. Am efectuat un control, împreună cu colegii de la Apele Române- Bazinul Jiu și atât vineri, cât și sâmbătă nu am reușit să găsim o sursă de poluare. S-au prelevat probe atât de către cei de la Apele Române – Bazinul Jiu, cât și de către Compania Națională a Huilei (CNH) Petroșani, pentru că exista posibilitatea ca de acolo să fie o problemă. Mai precis, de la Preparația Coroiești ne gândeam să fie o poluare. Cu toate acestea, atât analizele efectuate de Apele Române – Bazinul Jiu, cât și cele efectuate de CNH nu au arătat prezența în apă a vreunei substanțe poluante care să ducă la moartea acestor pești. Din păcate, lucrurile s-au repetat duminică, atunci când a fost semnalat din nou același lucru. Ca urmare, s-au prelevat din nou probe, s-au adunat câțiva pești morți, ca mostre și s-au trimis la un laborator specializat în substanțe toxice pentru a vedea care este cauza certă. Ca urmare, așteptăm și noi rezultatul analizelor ce sunt efectuate la București”, a declarat Ovidiu-Dorel Bretean, comisarul șef al Gărzii de Mediu Hunedoara.

Image