fbpx

Angajaţii care se ocupă de toaletarea copacilor din Timişoara vor fi trimişi la ateliere de perfecţionare

Angajaţii care se ocupă de toaletarea copacilor din Timişoara vor fi trimişi la ateliere de perfecţionare

Image
Image

S-au iscat tensiuni între oamenii care vor să fie tăiaţi copacii cu probleme şi asociaţiile care militează pentru protejarea spaţiilor verzi şi nu vor sub nicio formă să mai fie retezat vreun arbore. O spune primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, care anunţă că a demarat discuţii cu mai mulţi specialişti, urmărind inclusiv instruirea personalului care se ocupă de toaletări.

Pentru început, administraţia Fritz vrea să întocmească un nou proiect de hotărâre de consiliu local, în care să adune laolaltă toate prevederile existente pe această temă, incluse în nu mai puţin de şase hotărâri aflate în vigoare, cea mai veche dintre acestea fiind din 1994. În plus, primarul spune că îşi doreşte ca muncitorii care lucrează la toaletarea copacilor să urmeze cursuri de formare profesională, ca sa fie siguri că taie bine, informează site-ul opiniatimisoarei.ro. Aceştia vor fi trimişi la "workshop"-uri.

„Am avut mai multe discuţii la Direcţia de Mediu despre felul în care se tratează copacii în Timişoara. Am avut o întâlnire şi cu ASOP şi lucrăm cu foarte multă energie pe un program cu care vrem să ne asigurăm că toate corectiile în arborii şi copacii din Timişoara sunt făcute profesionist. Acum elaboram un HCL privind aprobarea măsurilor de protecţie a materialului dendrologic şi a spaţiilor verzi de pe domeniul public al municipiului Timişoara, în care încercăm să comasăm toate reglementările deja existente. Sunt 6 HCL-uri pe această temă, cel mai vechi e din ’94. De multe ori corecţiile se fac cu personal care nu are calificările necesare şi o să începem, am luat legătura cu mai mulţi experţi din ţară şi din străinătate, să facem o serie de ateliere de lucru, de formare continuă, cu personalul care lucrează în teren şi am început şi un proces de reorganizare prin care inspectorii noştri de teren controlează mai bine ce se face şi au un catalog de criterii mai clare pentru comenzile acestor defrişări. Primesc două feluri de plângeri de la cetăţeni. Pe de o parte primim sesizări şi plângeri de ce Primăria încă nu a venit să taie sau să defrişeze un anumit copac, că deranjează, că e periculos, că bate în geam, că interferează cu firele electrice. Şi celălalt gen de sesizare este că de ce Primăria a tăiat? Şi asta este tensiunea în care ne aflăm şi pe care putem s-o rezolvăm doar dacă avem nişte criterii mult mai clare şi o procedură profesionistă”, a spus primarul Dominic Fritz, citat de Opinia Timişoarei.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.