MITĂ LA MOȚIUNE | Un deputat și un director, trimiși în judecată de DNA

MITĂ LA MOȚIUNE | Un deputat și un director, trimiși în judecată de DNA
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată a deputatului de Timiș Cosmin Șandru și a directorului ȘANDRU COSMIN, deputat în Parlamentul României și BITEA NICOLAE-FLORIN, directorului general al Societății de Transport Public Timișoara, Nicolae-Florin Bitea, ambii acuzați de dare de mită.

 

Ancheta a fost demarată acum aproximativ două luni, după moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.

“La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, inculpații Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați ai acestuia din urmă în posturi de conducere a unor instituții publice, după ce ar fi fost înscriși formal ca membri de partid.

Pentru a beneficia de această «favoare», persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus”, au precizat procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: Digi 24

Image