fbpx

Primăria unuia dintre cele mai mari municipii din ţară are datorii de 30 de milioane la propria firmă, după ce-a dat "comenzi pe bani inexistenți"

Primăria unuia dintre cele mai mari municipii din ţară are datorii de 30 de milioane la propria firmă, după ce-a dat "comenzi pe bani inexistenți"

Image
Image

Primăria Timișoara e pe cale să pună pe butuci o societate care în principiu e sănătoasă și chiar îi aparține. Societatea de Drumuri Municipale (SDM) are de primit de la ”proprietar” nu mai puțin de 30 de milioane de lei pentru lucrări efectuate, facturate și neachitate de municipalitate în mandatul trecut.

”Bulgărele” financiar de care administrația actuală vorbește ca fiind rostogolit de la un an la altul ar putea să afecteze semnificativ activitatea uneia dintre cele mai performante societăți comerciale aparținând administraţiei locale, scrie site-ul debanat.ro.

„Noi cu SDM avem o problemă financiară, din cauza acestor facturi rostogolite anul trecut, sunt 30 de milioane de lei, facturi neplătite la SDM. SDM este o companie care este într-o stare destul de sănătoasă, în general, dar să aibă facturi neplătite în suma de 30 de milioane de lei nu este neapărat o situație foarte comodă pentru companie. Asta arată felul în care funcționau lucrurile. Pur și simplu s-au început lucrări, s-au dat comenzi pe bani inexistenți. Noi ne concentrăm acum să plătim cât putem din aceste facturi restante. Am avut o discuție pe partea de SDM că nu avem în plan să achiziționăm semafoare, pentru că există această tradiție locală de a semaforiza orice se poate. Am decis să nu cumpărăm semafoare în acest an. Ne concentrăm pe finalizarea trotuarelor, dar acum cu o soluție legală”, a declarat Dominic Fritz, primarul municipiului Timişoara.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.