Primul oraș propus să intre în carantină. Autoritățile așteaptă răspunsul de la București

Primul oraș propus să intre în carantină. Autoritățile așteaptă răspunsul de la București
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Prefectul județului Timiș a anunțat că duminică s-a propus instaurarea carantinei pentru localitatea Făget și se așteaptă decizia de la nivel național. Potrivit Lilianei Oneț, în cadrul ședinței s-a supus la vot intrarea în carantină zonală a orașului, iar autoritățile județene sunt în așteptarea deciziei Bucureștiului, anunță pressalert.ro.

Dacă propunerea Timișului va fi confirmată printr-o decizie, Făgetul ar fi prima localitatea din județ în care se aplică această măsură.

„Sunt peste 100 de contacţi direcţi puşi în izolare, în special familiile celor infectaţi. Avem peste 40 de confirmaţi. A fost şi o persoană care a decedat zilele acestea. La spital avem opt cadre medicale infectate, asimptomatice. A fost decizia directorului să testeze absolut tot personalul, pentru că în ultimele două săptămâni au apărut destul de multe cazuri. Oamenii care se simt rău cheamă ambulanţa şi vin la spital. Aici li se face testul. Testele sunt trimise la Lugoj şi la Timişoara, iar rezultatele vin a doua sau a treia zi. Ca număr de cazuri îndeplinim criteriul. Se ia în calcul. Acum este şedinţa comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă unde se dă o hotărâre, o propunere care merge mai departe la comitetul naţional pentru situaţii de urgenţă”, a declarat primarul orașului Făget, Marcel Avram, pentru pressalert.ro.

 

Image