VIDEO: O nouă tehnică folosită la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara pentru salvarea pacienţilor cu COVID 19

VIDEO: O nouă tehnică folosită la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara pentru salvarea pacienţilor cu COVID 19
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Medicii Secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara folosesc, în cazul bolnavilor de COVID – 19, o nouă tehnică pe care până acum au utilizat-o în cazul celor diagnosticaţi cu bronhopneumopatie cronică obstructivă sau a altor boli pulmonare, inclusiv astm bronşic sau boli cardiace.

Practic, pacienţilor cu COVID – 19 care au dificultăţi de respiraţie li se montează un aparat de ventilaţie non-invazivă. Potrivit opiniatimisoarei.ro, cu ajutorul acestui dispozitiv, efortul respirator scade, iar pacientul respiră mult mai uşor. Ventilaţia non-invazivă ajută astfel pacientul să primească mai mult aer în plămâni, în timp ce inspiră, de la un ventilator conectat printr-un tub la o mască ce îi acoperă etanş nasul şi gura.

“Beneficiul pe care-l aduce dispozitivul este foarte mare şi asta pentru că pacienţii aflaţi la limita terapiei intensive reuşesc după câteva zile să respire mult mai bine şi astfel putem evita mutarea lor în Secţia de Terapie Intensivă, evităm ventilarea mecanică sau chiar intubarea lor”, spune Ciprian Gândac, medic primar AŢI, Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Timişoara.

Potrivit sursei citate, aparatul pentru respiraţie este elementul intermediar între mască simplă de oxigen şi ventilaţia mecanică. Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara beneficiază de 20 de asemenea dispozitive care, în prezent, sunt utilizate, în cea mai mare parte, de pacienţii COVID 19 cu forme uşoare sau moderate care au dificultăţi de respiraţie.

Foto/video opiniatimisoarei.ro.

Image
Image