CORONAVIRUS | Alte cinci cazuri confirmate în focarul de la un centru de plasament din Prahova. Județul a raportat, luni, mai multe cazuri și decât Capitala

CORONAVIRUS | Alte cinci cazuri confirmate în focarul de la un centru de plasament din Prahova. Județul a raportat, luni, mai multe cazuri și decât Capitala

Prahova are, luni, cel mai mare număr de cazuri raportate în ultimele 24 de ore, la nivel național, depășind chiar și Bucureștiul. 91 de pacienți din județ au fost testați pozitiv, de la ultima raportare. De asemenea, au existat și cinci persoane retestate pozitiv.

"De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3.244 de persoane, dintre care 747 sunt cazuri active, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. În ultimele 24 de ore, au mai fost raportate două decese (o persoană de sex feminin -75 de ani și o persoană de sex masculin -70 de ani, cu comorbidități). Prin urmare, numărul total al deceselor asociate COVID-19, în județul nostru, a ajuns la 122", a anunțat Prefectura Prahova. 

În intervalul menționat a crescut numărul cazurilor confirmate inclusiv în focarul apărut în weekend, la un centru de plasament: "În continuarea informării despre situația focarului identificat la un centru de plasament de pe raza județului, în data de 16 august au mai venit cinci rezultate pozitive (patru în rândul personalului și unul al unui minor beneficiar). Copilul a fost evaluat la Spitalul Municipal Câmpina. În total, numărul infectărilor de aici este de 28 (23 de minori și cinci adulți, angajați ai centrului). Șapte dintre copii au rămas izolați în spital, iar ceilalți 16 sunt în izolare la centru de plasament, fiind monitorizați zilnic de către un medic pediatru".

Din datele furnizate de autorități reiese că, în prezent,  pe raza județului, 27 de pacienți cu Covid sunt la Terapie Intensivă, 17 dintre aceștia fiind ventilați.

300 de persoane infectate sunt internate, la acest moment, în condițiile în care Prahova are disponibile 328 de locuri pentru pacienții Covid.

 

 

Image
Image
Image