Posibil focar la Spitalul Judeţean Ploieşti. O asistentă de la UPU, confirmată cu COVID-19 la un test rapid. Colegii vor fi testaţi

Posibil focar la Spitalul Judeţean Ploieşti. O asistentă de la UPU, confirmată cu COVID-19 la un test rapid. Colegii vor fi testaţi

O asistentă medicală din Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Ploieşti a fost confirmată cu COVID-19 la un test rapid efectuat în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce s-a simţit rău la muncă. Acum se aşteaptă rezultatele unui test cu o precizie mai mare, însă şansele ca acesta să iasă negativ par infime, mai ales că femeia prezintă şi simptomele asociate unei infectări cu noul coronavirus. Toţi colegii din tura de noapte vor fi testaţi la rândul lor, însă întrebarea este ce se va întâmpla cu pacienţii trecuţi prin Unitatea de Primiri Urgenţe de la cel mai mare spital din Prahova.

Potrivit unor surse din cadrul unităţii, femeia s-a simţit rău în tura de noapte şi i s-a făcut un test rapid, care a ieşit pozitiv.

Şeful Direcţiei de Sănătate Public Prahova, dr. Bogdan Nica, a confirmat pentru "Telegrama" că instituţia a demarat o anchetă epidemiologică, încă din noaptea respectivă. "Testul rapid a ieşit pozitiv, însă aşteptăm şi rezultatele unui test la aparatul Real Time PCR. E posibil ca acesta să fie tot pozitiv, având în vedere că asistenta a prezentat şi simptome specifice, însă va trebui să aşteptăm rezultatele oficiale. Sunt la Spitalul Judeţean de la ora 3.00, am demarat o anchetă", a precizat directorul DSP Prahova, evitând să facă alte comentarii până la sosirea rezultatului.

Potrivit unor surse, tot personalul medical din tura de noapte urmează să fie izolat şi testat pentru coronavirus. Ar fi vorba, se pare, despre aproximativ 50 de medici, asistente şi infirmiere.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu pacienţii trecuţi în perioada respectivă prin UPU. Conform aceloraşi surse, în zona în care lucra asistenta s-au aflat, noaptea trecută, circa 40 de oameni, care aşteptau rezultatelor diferitelor analize efectuate în Unitatea de Primiri Urgenţe.

Image
Image
Image