Spitalul Judeţean din Ploieşti a strâns peste 540.000 de lei din donaţii. Bogdan Toader: "Mulţumim pentru solidaritate!"

Spitalul Judeţean din Ploieşti a strâns peste 540.000 de lei din donaţii. Bogdan Toader: "Mulţumim pentru solidaritate!"

Prahovenii se unesc în faţa pericolului şi au făcut donaţii impresionante către unităţile medicale, venite atât din partea unor mari companii din judeţ, cât şi din partea unor persoane fizice. Preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Prahova, Bogdan Toader, a anunţat că la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti au fost primite donaţii de peste 545.000 de lei în mai puţin de o săptămână, cât a trecut de la anunţarea conturilor disponibile. De asemenea, pe lângă banii pentru aparatură, mai multe societăţi sau ONG-uri au oferit produse alimentare pentru cadrele medicale sau pacienţi.

"Sunt foarte recunoscător că prahovenii sunt solidari și le mulțumesc tuturor celor care sprijină Spitalul Județean de Urgență Ploiești! În urma discuțiilor purtate cu managementul unității medicale, am publicat acum câteva zile conturile Spitalului judeţean de Urgenţă, în care se pot face donaţii. Vreau să vă anunţ că, până acum, din donaţii, a fost strânsă suma de 545.504 lei. Vrem să le mulţumim pe acestă cale atât persoanelor fizice, cât şi operatorilor economici din judeţul Prahova care au dat dovadă de solidaritate, şi care, în aceste momente grele, au sărit în ajutorul semenilor lor, pentru sănătate", a transmis miercuri preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader.

În acelaşi mesaj, postat pe pagina oficială de Facebook, Toader a publicat şi o listă cu persoanele fizice şi societăţile care au contribuit până acum. De asemenea, acesta a mai amintit şi de sprijinul acordat de la bugetul judeţului pentru dotări la cea mai mare unitate medicală din Prahova, dar şi despre parteneriatele şi donaţiile de produse făcute de alte asociaţii sau companii. "De asemenea, în colaborare cu Crucea Roșie Română, pentru gărzile lungi din spitale, echipa OMV Filling Stations, a trimis pachete cu produse VIVA către spitalele Matei Balș, Victor Babeș, Grigore Alexandrescu, Floreasca, Colentina, Sf.Ioan, dar și către Spitalul Județean de Urgență Prahova, fiecare pachet conținând câte un aparat profesional de cafea cu râșniță de măcinat, 120kg de cafea boabe proaspată VIVA, apă plată și biscuiți. Şi Societatea Reci și Calde a donat pentru mai multe secții ale Spitalului Județean sandwich-uri, apă, suc și dulciuri. (...) Până la acest moment, Consiliul Județean Prahova a alocat 1,513 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură specială la Spitalul Județean Ploiești pentru a fi pregătiți să facem față epidemiei cu coronavirus, astfel: un aparat de analiză a probelor biologice prin tehnica Real Time PCR, cu care va putea fi diagnosticată rapid o eventuală infectare cu coronavirus (400.000 lei); 10 ventilatoare de înaltă performanță cu conectare la sursă de oxigen (601.000 lei); un sistem destinat monitorizării funcțiilor vitale ale pacienților internați la Terapie Intensivă, format din monitoare (215.000 lei); stație centrală de monitorizare a pacienților (297.000 lei). Sunt sigur că lista oamenilor de bine din comunitatea prahoveană va deveni, pe zi ce trece, tot mai mare și vom dovedi și de această dată că Prahova este unită și puternică!", a mai afirmat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, instituţie care are în subordinea Spitalul Judeţean.

Image
Image
Image