Mesajul prefectului de Prahova după tragedia din Făget: "Actul medical nu trebuie tergiversat și condiționat de suspiciuni și temeri"

Mesajul prefectului de Prahova după tragedia din Făget: "Actul medical nu trebuie tergiversat și condiționat de suspiciuni și temeri"

Prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu, a reacţionat public, vineri, după decesul unui tânăr de 25 de ani plimbat între patru spitale timp de aproape o săptămână, deces care a zguduit judeţul şi care deja a generat o anchetă. Prefectul le-a adresat un mesaj rudelor îndoliate, dar în special cadrelor medicale, amintindu-le că se iau măsuri pentru protejarea lor şi că, în ciuda contextului tulbure, actul medical nu ar trebui să fie afectat şi în niciun caz "tergiversat".

"Este o perioadă dificilă, una cu care nu ne-am mai confruntat, una în care avem de-a face cu situații imprevizibile și în fața cărora trebuie să luăm decizii rapide. Din nefericire, de multe ori aceste hotărâri sunt guvernate de frică, iar în loc de luptă, unii dintre noi sunt tentați de a face un pas în spate. Am aflat cu regret despre cazul tânărului din Făget, al cărui tată a relatat faptul că a fost plimbat între spitale din cauză că era suspect de COVID-19, pentru ca, într-un final, acesta să se stingă. Este o tragedie! Transmit, pe această cale, condoleanțe familiei tânărului, dar și faptul că  am solicitat Direcției de Sănătate Publică Prahova să demareze de urgență o anchetă pentru a stabili clar ce s-a întâmplat în acest caz. După finalizarea cercetărilor voi reveni cu un mesaj public", a transmis, vineri, prefectul de Prahova, care probabil va fi încântat să afle că ancheta a fost demarată de joi seară.

Tînărul s-a stins din viaţă după aproape o săptămână de agonie, în care a ajuns, pe rând, la Spitalul Văleni, Spitalul Judeţean, Spitalul CF şi Spitalul Municipal Câmpina, fiind diagnosticat cu o hernie ombilicală. Medicii s-au ferit de el, considerându-l suspect de infectare cu COVID-19, deşi testul a ieşit negativ, însă prea târziu.

"Referitor la contextul actual, aș dori să mă adresez și cadrelor medicale, aflate în prima linie. La nivel județean facem tot posibilul să aibă toate cele necesare pentru realizarea profesiei lor în condiții de siguranță. În ultimele zile, unitățile medicale au primit materiale de protecție, iar acestea vor continua să vină. Actul medical însă, nu trebuie să fie tergiversat și condiționat de suspiciuni și de temeri. Stimați medici, nu uitați că oamenii își pun toată speranța în priceperea și devotamentul dumneavoastră!", a mai transmis prefectul Cristian Ionescu.

Image
Image
Image