fbpx

Durerere fără margini după moartea unui tânăr plimbat între 4 spitale! Ce mesaje au lăsat cei care l-au cunoscut

Durerere fără margini după moartea unui tânăr plimbat între 4 spitale! Ce mesaje au lăsat cei care l-au cunoscut

Image
Image

Tragedie pentru o familie din Făget, comuna prahoveană Gura Vitioarei! Sabin, un tânăr de 25 de ani care devenise de curând tată şi soţ, s-a stins din viaţă joi, după ce a fost "pasat" de la un spital la altul, timp de aproape o săptămână, plimbat între patru unităţi medicale. Vestea a zguduit întregul judeţ, stârnind reacţii din partea autorităţilor şi făcându-ne pe mulţi să ne punem întrebări cu privire la gradul de pregătire a sistemului medical din Prahova, condiţiile din spitale şi interesul doctorilor. Pentru cei care l-au cunoscut pe Sabin, discuţia nu este despre lipsurile din sistem, este despre pierderea unei persoane dragi, prieten, fiu, soţ şi tată! Rudele şi prietenii au transmis mesaje înduioşătoare.

"Nu îmi vine sa cred. Nu înțeleg de ce Dumnezeu de câțiva ani ia oamenii tinerii și lasă niște copilașii fără tată. Primul a fost Bubu după a urmat Rogozelul acum tu. Dumnezeu sa te odihnească. Și de acolo de sus ai grija de soția ta și fiica ta de care nu ai avut timp sa te bucuri", a scris o prietenă pe pagina de Facebook a lui Sabin. Mesajele curg pe profilul său, la fel şi lacrimile, iar apropiaţii îi deplâng trecerea prematură în nefiinţă. "Îmi doresc sa fie totul o minciună, un om c-un suflet bun, mereu cu zâmbetul pe buze, am copilărit împreună, nimeni nu putea fii supărat în jurul tău, Dumnezeu sa te odihnească în pace, suflet bun", a scris un alt apropiat.

"Drum lin către îngeri ! Veghează-ți fetita și familia de-a dreapta lui Dumnezeu ! Îngeri sa-ți lumineze calea ,prietene", a fost un alt mesaj. "In aceasta zi cu multă durere in suflet ne luam rămas bun de la tine prieten bun , tata devotat ai lăsat un îngeraș pe lumea asta ! Dumnezeu sa aibe grija de tine acolo sus ! Dumnezeu sa te odihneasca", a scris un alt prieten.

"Nu cred asa ceva, nu accept sa cred asa ceva Sabinee, cineva sa-mi spuna ca nu e adevarat toata nebunia asta. Ai fost langa mine mereu, mi ai fost ca un frate mai mare si ti-am purtat respect pentru tot ce ai facut pentru mine... n-am sa te uit !!!", a scris un alt apropiat.

Şi soţia sa, rămasă să crească o fetiţă în vârstă de aproximativ o lună, a transmis un mesaj sfâşietor: "Dumnezeu sa te ierte sufletul meu, îți mulțumesc pentru cei mai minunați patru ani, pentru fetita noastră, pentru tot ce ai făcut pentru mine, îți mulțumesc pentru tot, Dumnezeu sa te aibe în pază". "Ramas bun, iubirea mea, Dumnezeu sa te ierte și sa aibe grija de sufletul tău, te iubesc enorm, tu ști ca erai sufletul meu și fericirea mea. Eu încă sper sa fie o gluma, și sa vi acasă sănătos sa creștem împreună fetita noastră", mai reacţionase aceasta.

Vestea a şocat pe multă lume, inclusiv persoane care nu l-au cunoscut pe Sabin arătându-se impresionate de această dramă, transmiţându-le condoleanţe celor îndureraţi şi lăsând comentarii în care încearcă să îi încurajeze, dar totodată cer şi sancţionarea celor care au asistat pasivi, fără să-l ajute, cât timp tânărul de 25 de ani s-a chinuit. "În ce lume trăim? Săracu băiat a murit cu zile din cauza unor medici care au depus un jurământ cândva.... Dumnezeu sa îl ierte și familiei sa le dea putere", a scris o cititoare, într-un comentariu la articolul publicat de Telegrama joi şi distribuit pe pagina noastră de Facebook. Tot acolo, o altă cititoare a cerut sancţiuni drastice: "Ar trebui aplicat avertismentul lui Arafat, doctorii care au refuzat să trateze un pacient să fie traşi la răspundere penal. Dar, de asemenea, trebuie să ne uităm şi de ce medicii au ezitat. E posibil ca asta să se fi întâmplat din două motive, fie pentru că nu era un circuit clar, o strategie privind suspecţii de coronavirus, fie pentru că nu existau materiale de protecţie şi măsuri care să-i facă să se simtă protejaţi. Dacă se confirmă oricare dintre aceste măsuri, ar trebui ca şi persoanele responsabile pentru aceste lipsuri din sistem să fie trase la răspundere în aceeaşi măsură, poate chiar mai dur!".

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi Prefecturii Prahova au reacţionat public în urma acestei tragedii. De asemenea, şi conducerea Spitalului Municipal Câmpina, a patra unitate unde a ajuns tânărul, acolo unde acesta şi-a trăit ultimele clipe, a transmis un punct de vedere oficial către redacţie. Vedeţi mai jos reacţiile oficiale!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.