Reacția conducerii Spitalului Municipal Câmpina, după decesul tânărului de 25 de ani plimbat prin tot județul: "Așteptăm concluziile medico-legale"

Reacția conducerii Spitalului Municipal Câmpina, după decesul tânărului de 25 de ani plimbat prin tot județul: "Așteptăm concluziile medico-legale"

Managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu, a răspuns la solicitarea Telegrama pentru un punct de vedere referitor la decesul tânărului de 25 de ani, survenit ieri, în cadrul unității sanitare, după ce pacientul a fost plimbat, pe rând, pe la Spitalul Văleni, Spitalul Județean, Spitalul Câmpina, Spitalul CF Ploiești și apoi trimis înapoi la Câmpina.

Dr. Tiu a spus că așteaptă concluziile medico-legale, pentru a vedea cauza exactă a decesului și dacă a existat o culpă medicală. "Deocamdată nu mă pot pronunța cu privire la acest caz, așteptăm concluziile medicului legist. Pot spune că, atât cât a stat la noi, pacientul a beneficiat de îngrijire și tratament. Avea multiple afecțiuni, comorbidități, așteptăm să aflăm cauza decesului", a spus dr. Călin Tiu.

Pacientul era considerat, de asemenea, suspect de infectare cu Covid-19, fiind întors din Germania la începutul lunii martie. Așa se explică și de ce a ajuns la Câmpina, unde spitalul municipal a fost desemnat spital-suport pentru bolnavii confirmați cu noul coronavirus. Cu privire la acest aspect, managerul unității sanitare a declarat că "potrivit ordinului care stabilește ca Spitalul Municipal Câmpina să fie spital  suport, aici trebuie internați pacienții confirmați Covid care au un episod acut. La solicitare și la nevoie, noi am preluat și suspecții, în lipsa unui protocol în acest sens. Așteptăm ca DSP să realizeze sau să ne indice un protocol cu privire la modul în care trebuie gestionate cazurile de pacienți suspecți de infectare cu Covid-19".

În ordinul privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19 şi a Listei spitalelor de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial pe 31 martie, prin articolul 2 "se aprobă Lista cu spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, prevăzută în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezentul ordin."

 

Image
Image
Image