Primăria Ploieşti a organizat, marţi seară, o consultare publică, pentru prezentarea principalelor date prognozate cu privire la bugetul local pe 2020 în acest moment, când încă nu se ştie foarte clar nici ce bani ar putea veni de la Consiliul Judeţean, nici ce cheltuieli ar urma să solicite structurile din subordinea administraţiei locale. Plecat la Ministerul Mediului să susţină modificarea legislaţiei şi amenzi mai mari pentru poluatori, primarul Dobre nu au participat la dezbatere. Cu doar câteva excepţii, nici ploieştenii nu au venit la dezbatere.
Sala de spectacole a Teatrului "Toma Caragiu", care a găzduit evenimentul, a fost undeva la 10-15% din capacitate, mulţi dintre cei prezenţi fiind oricum angajaţi ai Primăriei sau consilieri locali. În absenţa primarului, administratorul public, Teodora Marin, a făcut o prezentare a cifrelor, comparând estimările pentru acest an cu execuţia din cel anterior şi anunţând că administraţia locală aşteaptă venituri mai mari de la Guvern faţă de 2019. În timp ce în secţiunea de funcţionare rămân în continuare servicii publice neacoperite integral, la cea de dezvoltare observăm o alocare bugetară de aproximativ 43 de milioane de lei, din care 28 de milioane ar urma să provină din tragerile rămase disponibile din cel mai recent credit bancar şi 15 milioane asigurate din surse proprii. Prioritatea vor avea proiectele pentru construirea centrului de radioterapie oncologică, introducerea reţelei de canalizare în Râfov, Mitică Apostol şi Albert, finalizarea podului peste calea ferată de lângă Gara de Sud, în locul aşa-zisului pod de lemn, şi reabilitarea celor două pasaje subterane din Bariera Bucureşti. Primăria Ploieşti a prevăzut, cuva preventiv, şi o sumă în bugetul propriu pentru legarea canalizării din Mitică Apostol de reţeaua oraşului, cu toate că există un proiect, pentru moment ţinut pe loc în Consiliul Local, prin care această investiţie ar urma să fie asumată de Apa Nova.
După finalizarea prezentărilor, la secţiunea pentru sugestii şi întrebări au luat cuvântul patru ploieşteni de rând, plus un senator şi un consilier local. Oamenii au propus măsuri pentru reducerea cheltuielilor publice, sancţionarea funcţionarilor care au "girat" decizii care au prejudiciat bugetul, modernizarea terenurilor de sport sau îmbunătăţirea condiţiilor din unităţile de învăţământ.